Över 1000 seglare.....

Pasted Graphic 1
Magnus Grävare har skickat en påminnelse om att Sveriges kommande OS hopp laddar på Mallorca i veckan. Lööf behöver träna på att kliva överst på pallen. Anton & Sebbe ska visa att det inte var engångsröta i Miami. Anna Kjellberg siktar på toketablering i toppen. Och Birgmark kan inte leva på gamla meriter.......

 
image001
 
Världscupen i segling på Mallorca
 
Världscupen i segling förflyttar sig nu till Europa för den första av fem regattor efter tidigare stopp i Melbourne, Australien och Miami, USA. Över 1000 seglare från 40 länder deltar i 680 båtar i de tio olympiska och de tre paralympiska klasserna på bukten utanför Palma di Mallorca. Sverige ställer upp i sju av de olympiska klasserna med 28 seglare i 17 båtar. Regattan avslutas på Långfredagen med finalseglingar, s.k. medaljrace för de tio främsta i varje klass.

De svenska förhoppningarna står främst till den dubble OS-medaljören Fredrik Lööf tillsammans med Johan Tillander i Starbåt, OS-fyran i Finnjolle Daniel Birgmark och vinnarna från Miamis världscup Anton Dahlberg och Sebastian Östling i 470. Intressant att följa är dessutom VM-trean i matchracing, Anna Kjellberg som nu görs sin tredje regatta i den nya OS disciplinen. Hon seglar den nya båttypen Elliott 6m tillsammans med Madeleine Magnusson och Lotta Harrysson.

Mer info:
www.trofeoprincesasofia.org
www.svensksegling.se