Comments Feed

Snabbast?

OrnoRuntLogo_406_67

Ornö Runt har redan slängt ut en inbjudan för 2010 på sin hemsida. Klassikern avgörs pingtsafton 22 maj. skota ska till att vara med på något sätt. Vi gillar att arrangören är ute i god tid, så vi inte kan skylla medverkan på taskig framförhållning. Ska vi skrämma arrisen med att vara 100 anmälda redan till jul?

http://ornorunt.se

Pasted Graphic

Collberg is back

Express-seglarna är stolta över att kunna presentera att Michael Collberg "gör comeback" i klassen till 2010 års SM/NoM i Marstrand. Collis vann sitt första av sju Express-guld 1987 med "Black Magic". Sen dess har han några andra SM guld också. Måhända är han sugen på att slutligen komma till Mästarnas Mästare? Eller är det så att projekt Hanson 31 sprack, och därför blir det Express igen?

Alltid kul med team som har sin egen hemsida. Som Team Collberg: http://www.teamcollberg.se

Pasted Graphic

Hägernäs Sprint Cup 2

När Viggbyholms Båtklubb och Sail Stockholm bjuder in till kappsegling på Riddarfjärden i Stockholm ser det ut såhär på lördag eftermiddag. Här bör resultat hamna!

vCTR4

w4j9z

32fNx

HbAVx

HPeR8

ewBdI

Ia9rx

1HHKg

Lfkru

MVOyc

55zSF

fR2fk

sXb3W

MBoNq

G3jQ2

sQy4G

KpWhn

2SBnE

UnXJr

Sprint i helgen

Andreas Ekeberg har skickat en hälsning om helgens segling i Värmdö Jolleseglares regi. Lyder som följer:

Pasted Graphic 1
För femte året arrangeras Seldén Sprintcup (Stockholm Sprint Race Cup), ett 20-tal besättningar kommer är anmälda. Som vanligt genomförs tävlingen i sex stycken C55:or som tillhanda hålls av arrangören . Tävlingen genomförs hos Värmdö Jolleseglare. Hälften av besättningarna är juniorer, en tredje del är tjejer med andra ord en hyfsad jämnställd seglingstävling. Vi avser att segla 14 race á 20 minuter med direktdömning. Alla seglare bjuds på lunch. Det kommer även att erbjudas fika & hamburgare till försäljning. Huvudsponsorn Seldén står för fina nyttopriser.
 
Mer info & anmälan på
www.sprintcupen.se
 
Välkomna!
 
Värmdö Jolleseglare
/Andreas EkebergSuperkorten!

skotas red delade fotobåt med Oskar Kihlborg i helgen under Mästarnas Mästare. Av någon obegriplig anledning är hans bilder något mer imponerande..... Får skylla på full upptagenhet med att försöka filma hela eventet. Tack Oskar, och du verkar ha fått med det mesta!!!! Gillar framförallt Olle Langenius doppning.

DLpcE

6V8qP

VXnFp

5i0E8

vorZS

klJYp

cWIX1

VSCVq

kj59E

p3BCI

4K44u

ikft4

mIz8j

dTU8V

uUjcY

Grattis Anton!

MM 2009 avgjordes i helgen i Sandhamn. Årets redskap: CB 66 med spinnaker. Ca 30 besättningar gjorde upp om titeln. Först i 16 grundomgångar där varje team fick segla fyra race. Åtta båtar i varje heat. Därefter två semifinaler. Plus en "Andra chansen" där två platser till finalen stod på spel för några av semifinalisterna som inte direktkvalificerade till final. Strålande väder på lördagen men lite väl lätta vindar. Söndag med gråmulet men fin fina vindar. Härlig stämning i Sandhamn och glada nunor hela vägen, som inte ens en VM kval match kunde rå på.

Neppar- och Trissskepparna var lite lätt stressade av skotas tippning dagen innan, men skulle visa sig stå bra upp till den bettingen. Starkast inledde Peter "Masse" Bergman i Drake, som seglade snyggt genom hela grundomgången. Men många åkte på blandade resultat och hade mycket att vinna under söndagens sista fyra omgångar. Semisarna blev hårda bataljer med mycket skrik. När det väl vankades final hade bl.a Anton Dahlberg tagit sig dit via "Andra chansen", precis som 2008 då han slutade tvåa totalt. Men i år var det Antons tur hela vägen. Vass start i finalen och i princip bara hotade av Oskar & Co i team Neppare. Neppargänget vaknade lagom till semifinalerna och var nu hyggligt nära att ta hem hela paketet. Nu fick dom nöja sig med andra plats. Drakseglare Bergman slutade trea. Fyra blev "Wildcard-teamet" från Ericsson 3 med Klabbe Nylöf, Anders Dahlsjö och Henrik från Danmark. På söndagen seglades det sjukt nära bryggorna och det fanns mycket att spana på.

Roligast: Teamet från 2 Krona som seglade på fyra och nådde hela vägen till final. Pappa Pontus från Härnösand hade båda sina ungar ombord. Och dottern var MM´s yngsta deltagare. Men rättvist med, eftersom hon gastade med Pontus även på SM och alltså innehar SM guld 2009!!! Dom fick varmast applåd på prisutdelningen.

Kaxigast: Finnjolle-legenden Mikael Brandt drog till med kanske århundradets grosshandlare. Och lyckades. Den kommer det att pratas om länge.

Blötast: Olle Langenius från RS Feva som lyckades bada i en lärundning. Oskar Kihlborg fick det på bild och skotas red på film.

En eloge till tävlingsledare Fredrik, Karin H, hela KSSS, Isa i fotobåten, Viamare som bjuder till och alla andra som gör det här till en verklig seglar höjdpunkt på året. Oerhört kul med så många olika typer av seglare, som kör så det står härliga till. Och ingen SM vinnare behövde skämmas för sig.

Här ser man animerade repriser på racen!

MM6

MM1

MM2

MM3

MM4

MM5

MM7

MM9

TB Sjösport Cup 2009

skota får rapport från Björn Hedin som skriver:

Uppsala och Ekoln bjöd på lätta vindar och gråmulet väder när årets upplaga av TB Sjösport Cup avgjordes på söndagen. Seglingen, som är ett samarrangemang mellan Ekolns Segelklubb och TB Sjösport, är öppen för alla familjens seglare, unga som gamla. Kappseglingen genomförs i båttypen 2-Krona och båtarna lottas före start ut till deltagarna. Tävlingen utfördes på en kortbana på tittvänligt avstånd från Ekolns Segelklubbs klubbhusbrygga. 39 ekipage fullföljde tävlingen.

Resultatlista:

Christer och Myran Ohlsson, Uppsala Segelsällskap.
Anna Bertze och Christina Spörndly, Ekolns Segelklubb.
David Pettersson och Karl Alströmer, Ekolns Segelklubb.
Charlie Edlund och Björn Svensson, Knivsta Optmistjolleklubb.
Staffan Eklund och Linda Eklund, Uppsala Segelsällskap.

Foto: Björn Hedin

_MG_6283M1skota

_MG_6238M1skota

_MG_6263M1skota

_MG_6407M1skota

_MG_6289M1skota

_MG_6476M1skota

Helgens Mästare?

I helgen avgörs Mästarnas Mästare i Sandhamn. skotas red kommer att vara på plats för att dokumentera och stoppa micen under näsan på deltagarna för lite sköna frågor. Men som uppstart kan det väl passa bra att vi som vanligt tippar hur det går. Man behöver inte vara Einstein inom segling för att räkna ut att Aage, Carl P, Edler, Jonas Berntsson och några till kommer att hänga på låset. Men för sakens skulle sticker vi ut hakan en del. Här är resultatlistan:

1. Oskar Röös (Neppare).
2. Björn Sandberg (Triss)
3. Aage (Express)
4. Carl P (CB66)
5. Sebbe & Anton (470)
6. Jimmy (Int One Metre)


Men lite småvarning för Martin Sundelin (J80), Stellan Berlin (2.4), Jonas Berntsson (606) och Edler/Jönsson (Laser Master). Åsså håller vi tummarna för att Anna Kjellberg trycker dit så många gubbar som möjligt.

Vädret ser ut att bli fint. skotas red hoppas på mycket mer blåsa än prognosen. Vi vill se mycket botten på båtarna.

Mer info: http://www.svensksegling.se/MastarnasMastare/

Och så här såg det ut när team Neppare tränade på Ekoln. Filmat på mobilen.


Mer Baggen!

Vi fyller på med fler bilder från Baggen och KSSS Olympiska regatta. Även Oskar Kihlborg var ute och fick några fina plåtar. Lyder som följer! Och tack Oskar!! Seglingssäsongen är inte slut än.

QmGlK

1kjJU

O0qMl

T1Imr

j8pz9

uwWDe

csLQK

sI4Y4

01aU4

DLx1B

tqmcv

Brrrrrrrrr

Stockholm Match Race Center bjuder in till sedvanlig "Ice Cup" helgen 14-15 november. Brrrrr. Fostrande segling, bra race och en het kväll för alla som inte bangar långkallingar. 

Mer info: www.matchracing.nu

Bild 2


VARMT VÄLKOMNA TILL ICE CUP 14-15 NOVEMBER. 


SEGLARSVERIGES BÄSTA DRAG PÅ VATTNET OCH DANSGOLVET 2009! 


HÄLSNINGAR,

STOCKHOLM MATCH RACE CENTER

Pasted Graphic

KSSS Olympiska

Hälsning mycket påpassligt från Tommi R: Hej! Varför inte slå ihjäl en ledig lördag i en gungig supporterbåt på Baggensfjärden med kameran i hand? Sagt och gjort, iväg till Saltis i svinottan. Vindarna började kring 4m/s och slutade bortåt 10m/s när regnet kom. Erfarenhet var helt klart en nyckel till framgång. Lite matchracing med CB66'or pågick bredvid hamnen. (Åhå? Några som tränar för Mästarnas Mästare??? undrar skotas red....)

Bilderna:
http://www.flickr.com/photos/rotonen/sets/72157622383815801/

Fritt att använda bilderna till skota.se

Vänliga hälsningar
Tommi RotonenÖvrig info från KSSS: Som förväntat ökade vinden under dagen upp emot 10 sekundmeter. Seglingarna ute på Baggensfjärden blev tidvis dramatiska med både armbrott och brutna revben som följd. KSSS Olympic Class Regatta är i princip den enda prioriterade regattan på hemmaplan för våra landslagsseglare. Det är också en unik möjlighet för E-jolle seglare att tävla på samma bana som Laser klasserna. Vid 15.00 tiden var de flesta klasserna klara med dagens tävlingar och KSSS förhandstippade favoriter levde upp till förväntningarna. Anton Dahlberg och Sebastian Östling vann nämligen dagens samtliga fyra seglingar i 470 klassen.

Pasted Graphic

Pasted Graphic 1

Pasted Graphic 2
Se alla bilderna via länken ovan - bildspelsmöjlighet finns via symbol i över högra hörnet. Vi vill dock inte att ni missar denna bild där en förmodad mästare övar MOB inför MM!?