Jubileumsregatta

Vi lämnar över ordagrant från pressinfon;

I samband med Halmstads Segelsällskaps 100-årsjubileum anordnar den anrika klubben en kappsegling som ser ut att bli en av de större i södra Sverige sommaren 2010.
 
– Det är med glädje vi ser att rekordmånga båtar anmält sig till Halmstads Segelsällskaps Jubileumsregatta. Redan i början av april är nära 70 segelbåtar klara för start och det kommer att finnas långt över 100 båtar på startlinjen den 31 juli, säger Stellan Nilsson från Halmstads Segelsällskap.


Mer info här!

Pasted Graphic

Ski-Yachting

Match Race Center arrade "Ski-Yachting" i förra veckan. Trots sen vår verkar snö saknats på Lidingö men på vattnet verkar man ha haft kul i alla fall. Härliga bilder som skänker hopp! Sist ur och först i verkar vara mottot för Björnes J-92or.

Ski Yacht 2010 2006

Ski Yacht 2010 2062

Ski Yact 2010 0030

Ski Yact 2010 0176

Onsdagar

Pasted Graphic 1
Ove låter meddela kort och gott att: "Jag och en kompis håller på och drar igång Onsdagsseglingar på Bullandö. Det är ganska många båtar därute så vi borde få ihop något."

WM tycker att det låter perfekt och ser fram emot att deltaga. Den planerade premiären den 5:e Maj är inställt men sen planerar man att köra:
  • 12 maj
  • 19 maj
  • 26 maj
  • 2 juni
  • 9 juni

Läs mer på: http://hem.bredband.net/onsdagssegling/

Spi Quest!

Hejsan skota. Tänkte bara tipsa om att vi på SWE 196, i väntan på att isen skulle lossna här i Sverige, drog ner till franska La Trinité Sur Mer över påsken för att delta i deras första stora regatta för säsongen; Spi Ouest. Vi var 92 J80s på startlinjen (tänk dig själv – 92 stycken J80s, otroligt häftigt!) och det var en helt fantastisk upplevelse och en grym start inför den svenska premiären som sker 2 maj i samband med KSSS Vårsegling. I sedvanlig ordning så blåste det rejält där nere på atlantkusten som bjöd på såväl regn, hagel och sol. Resultatmässigt försvarade vi de svenska färgerna och slutade totalt 23:a vilket vi är nöjda med tanke på att vi aldrig tränat tillsammans och att vi var tvungna att blixtinkalla en fjärde person då vår ursprungliga trimmare blev fast i New York pga oväder 1 dag innan racen drog igång.. .Och nu är det bara att invänta att isen försvinner från Baggen så man får segla även på hemmaplan… för seglingssuget har knappast avtagit med vår tripp till Frankrike.. snarare tvärtom…
Vindpinade hälsningar, Gitte.

Läs gärna mer om våra äventyr på http://www.j80.nu/

http://www.spi-ouestfrance.com/

Pasted Graphic

Grattis Lööf/Tillander

Starbåtsseglarna Lööf/Tillander höll den svenska fanan högt genom att vinna världscupen på Mallis. Trea inför medaljracet och sen tvåa där och saken var biff. Resten av svenskarna gick väl sådär på plats och är inget direkt att skriva hem om.

Mer info: http://www.looftillander.com/

Däremot har dom svenska Laserseglarna lekstuga i Hyéres. 17 svenskar bland topp tio. Närå. Men nästan. Verkar lite för bra för att vara sant. Kan Emil eller Jeppe bjuda på en förklaring under comments?

http://www.svensksegling.se/Elitsegling/........

lo_MG_8612