La Dolce Vita!

Presschefen Jan Hallberg har skickat en slutrapport och summering av 2010 års Watski2star. Bland skota gänget dividerar vi ibland om deltagande. Östersjömaran låg löst till ett tag, åtminstone i sinnet. Är vi kanske mjäkfisar som gillar bankappsegling och/eller endagarsrace med middag på vita duken och binge där man inte behöver sova i lovart?

Vidarebefordrat brev:

Nu är årets upplaga av Watski2star i hamn

Pasted Graphic
Yawlen Refanut vid målgång

89 av de 96 startande båtarna i segeltävlingen Watski2star fullföljde hela seglingen. De trotsade det kalla vattnet och de växlande vindarna runt den 300 sjömil långa banan under ca två och ett halvt dygn. Tävlingen var den jämnaste sedan starten år 2008. Alla båtar anlände under lördagen till Oxelösund mellan 05.00 och 19.00. Efter målgång väntar pyttipanna och stekt ägg i OXSS klubbhus. Ett mycket uppskattat mål då mathållningen under seglingen inte alltid är så riklig. Likaså är ofta sömn en bristvara, speciellt under den sista nattseglingen från Oskarhamn, då det blåste uppemot kuling.

Nu till vinnarna. Det seglas i 8 klasser och en totalvinnare koras också med hjälp av handikappsystemet SRS.

Vinnare klass 1 Balladen Anna Maria Nylander-Grape KSSS

Vinnare klass 2 Dehler 29 Funny Mathson-Svensson SBS

Vinnare klass 3 Dehler 33 Dagmar Österberg-Söder WSS

Vinnare klass 4 Finngulf 33 La Dolce Vita Lindstedt-Hodgson KSSS

Vinnare klass 5 First 36.7 Skidbladner Rickman- SBS

Vinnare klass 6 Wasa 41 Aitutaki Nyström-Enander SBS

Vinnare klass 7 J 120 Euforia Bergström-Österberg SSB

Vinnare klass 8 Corsair 31 Jena Seweling-Wallmark VBK

Pasted Graphic 1
Pyttipannagänget

Totalsegrade gjorde vinnaren i klass 4 La Dolce Vita. Vinnarna kommer alltså från Stockholm (KSSS), Södertälje (SBS) Västerås (VSS).Av ”hemmaseglarna” lyckades Lidehn-Karlsson bäst med en 57.e plats i sin Cumulus ”Ylva”. Nyköpingsseglarna Kindeborg-Wirendal slutade efter ett spinnbomshaveri på sista etappen ändå på en 35:e plats. Trosas Enbom – Ryhänen lyckades ta sig in på en total 6:e plats. Grattis! Starkt jobbat. Men jag tror att det stora flertalet är nöjda med att ha tagit sig runt hela banan på två mans besättning och med begränsade möjligheter till vila . Prisutdelning sker som vanligt vid höstens båtmässa i Älvsjö.

Foto framsida: Ola Lindén