Heja Anders!

Det bullas upp för feta skiff seglingar i Australien. Uppvärmningen har börjat och här ser ni sköna bilder av Christophe Launay och hälsar: 

"The 18 feet skiff SP HighModulus Australian Champion 2010 “Gotta Love It 7” sailed by Seve Javin, Sam Newton and Tom Clout.The 18ft Skiff is considered the fastest class of sailing skiffs. The class has a long history beginning with races on Sydney Harbour, Australia in 1892. It is the fastest conventional non-foiling monohull on the yardstick rating."

Anders Lewander laddar och är på väg ner (eller på plats) och hälsar följande i sin pressrelease (valda delar - den var jävligt lång...):

"Den 12 februari startar den anrika regattan JJ Giltinan, ett mästerskap som alltid har räknats som ett VM för 18ft skiff och som seglats på Sydney Harbour sedan 1938.  ”Team Gill Swedens målsättning är att göra bästa tänkbara prestation”, säger Anders Lewander som är skeppare på den svenska båten. ”Att säga att vi ska åka ner till Sydney och vinna vore inte trovärdigt, men vi kommer definitivt att göra vårt allra bästa utifrån de förutsättningar vi har. Klassen är ett getingbo med många olympier och världsmästare och de ca 30 deltagarna har alla tävlat ihop under många säsonger. Men vi är starka, vi har skiffsegling i blodet och vi ska ha riktigt kul. Det blir en riktig drömresa så här i februari.”

Peter Mickos som seglat 18ft skiff professionellt med Anders Lewander fyra säsonger tidigare, håller med: ”Det är helt klart en fantastisk resa. Vi ska matcha de bästa och ge dem en riktig överraskning. Vi har det bästa materialet och vi har torrseglat både i drömmen och framför videon på Anders segelmakeri. Vi kommer absolut ge konkurrenterna en hård match.”"


Vi har bett Anders om några bilder från Sydney och hoppas att han kan skicka över något kul!

18FtSkiff556-1 (dragged)

18FtSkiff612-1 (dragged)