OCR

I helgen smäller det i Långedrag. Vi hinner inte skriva mer än så. Över till pressreleasen. 

Elitseglare på plats när GKSS arrangerar som består av majoriteten GKSS-seglare kommer att vara på plats och tävlingarna seglas i de utmanande vattnen utanför Långedrag. VM. Nytt för i år är att alla finalseglingar i alla klasser går av stapeln på samma dag - söndag eftermiddag den 9 maj - direkt utanför piren i Långedrags hamn.

Pasted Graphic 2
Finalseglingarna på söndag föregås av 3 kvalseglingar på lördagen och en 1 på söndagen därefter startar de spännande finalerna. För mer information om tävlingen kontakta: Peter Klock, VD GKSS – klock@gkss.se – 031-69 68 35 Läs mer om OCR på http://www.gkss.se/gkssocr 2010/05/5 Olympic Class Regatta i Långedrag 8 – 9 maj Under åren har GKSS arrangerat tävlingar som America's Cup, Volvo Ocean Race och Match Cup Sweden och kommande helg är det dags för ännu en stortävling när GKSS står värd för Olympic Class Regatta i Långedrag 8-9 maj. Svensk seglingselit (landslaget) För GKSS är Långedrags hamn klubbens hem och hjärta, centralt belägen bara tio minuter utanför Göteborgs centrum. Här har GKSS utbildat generationer av seglare. Vattnen utanför Långedrag är bevisat utmanande och för deltagarna i OCR blir detta ett bra tillfälle att få testa sina seglingskunskaper och samtidigt njuta av den svenska gästfriheten samma år som klubben GKSS fyller 150 år. GKSS kommer i samband med regattan och i samarbete med Svenska Seglarförbundet organisera ”clinics” och träningsläger för de olika klasserna.

Evenemanget kommer att segla i klasser; Laser, Laser Radial, 470 (herr & damklass), 49er, Women's Matchracing (tre personer i båttyp Elliot) och i ungdomsklasserna, 29er, 420 och Europa Jolle. Totalt är det 100 seglare som gör upp i 9 klasser. Deltagarna är både juniorer och seniorer och för juniorerna är tävlingen den sista uttagningsregattan före ungdoms VM.

Nytt för i år är att alla finalseglingar i alla klasser går av stapeln på samma dag - söndag eftermiddag den 9 maj - direkt utanför piren i Långedrags hamn. Finalseglingarna på söndag föregås av 3 kvalseglingar på lördagen och en 1 på söndagen därefter startar de spännande finalerna.