700!

Pasted Graphic
Yachtjournalisten Curre Gelin har uppdaterat sitt livsverk. Nu är han uppe i "700 segelbåtar i test". Nya utgåvan har recensionsdag 9 juni. Gelin har testat båtar sedan 1970 och seglar själv Folkbåt i trä. Vore oerhört intressant att få höra Curts 10 i topp lista. skota vinkade till Curre på väg ut från Bullandö i onsdags eftermiddag. Då var det begagnat test på gång. Vilken typ av båt har vi dock glömt bort.

Från pressreleasen: 

700 segelbåtar i test vänder sig till alla seglingsintresserade som vill veta mer om sin egen, klubbkamratens eller grannens båt. Boken ger också ett gediget beslutsunderlag till den som tänker köpa segelbåt och vill jämföra modeller och egenskaper. Jämfört med den tidigare utgåvan 500 segelbåtar i test, som utkom 2005, har två hundra nya båtar tillkommit och de ursprungliga fem hundra texterna uppdaterats med nya faktauppgifter som segelbeteckningar, ståhöjd och masthöjd. I boken redogör Sveriges mest erfarna segelbåtstestare, Curt Gelin, för sina erfarenheter och intryck av alla kända och många okända båttyper som han har testat sedan 1970. 700 segelbåtar i test innhåller det största samlade underlaget av jämförande tester någonsin. Hela 700 segelbåtar från Albin 57 till Zeydon avhandlas med bakgrund, egenskaper och omdömen.
- Vem konstruerade båtmodellen? - Hur seglar den? - Hur snabb är den? - Vilka egenskaper är den känd för? - Vad tyckte experten? - Vilka är fördelarna?

Läs mer om boken på
www.norstedts.se