Nya GKSS ekan?

En fjäder i hatten för Elan-gänget. Enligt nedan press-release. Nu är bara frågan vad KSSS kontrar med? Ett gäng urblåsta IF-båtar på Långholmen har dom redan.

GKSS beställer tre nya Elan 310 som sina framtida utbildningsbåtar. Detta efter noggranna jämförelser med andra fabrikat i samma storleksklass. Vuxenutbildningarna på GKSS är oerhört välbesökta och kraven höga. Därför gäller högt ställda specifikationer på lärare, utbildning och båtar för att motsvara förväntningarna från kursdeltagarna.

Vi har jämfört flera andra fabrikat i denna storleksklass men funnit att Elan 310 är den båt som bäst motsvarar våra hårt ställda krav på en båt för vår utbildningsverksamhet. Elan 310 är en innovation med VOR som förebild i Rob Humphreys design, vilket ger en snabb båt med gott om utrymme. Dubbla roder ökar känslan och ger båten ett extra sportigt intryck vilket passar GKSS profil utmärkt”, säger Mattias Mossberg som är utbildningsansvarig på GKSS.
Nya Elan 310 är inte bara GKSS favorit. Den har blivit mycket omskriven i såväl svensk som internationell press under vintern. Den har uppmärksammats på alla stora båtmässor under hösten och visas nu närmast i under den pågående båtmässan i Göteborg och senare även under mässan Allt För Sjön i Stockholm under mars.

”Elan 310 är 9,25 m lång och den senaste modellen i Elan ́s Performance Range. Båtens VO70-attribut med ”chines”, dubbla roder, peke och T-bulb köl gör båtens design modern och omtyckt” säger Mats Runström, VD för den svenska importören Nordic Yachts AB. ”Att GKSS väljer 310:an är ett kvitto på båtens fina seglingsegenskaper och ett bevis på att såväl nya seglare som de som vill kappsegla kan hitta rätt i båten”, fortsätter Mats.


För mera information kontakta:
Nordic Yachts AB, Mats Runström, mats.runstrom@nordicyachts.se Telefon: 08-570 22550
GKSS, Mattias Mossberg, Utbildningsansvarig. Mail:
mattias@gkss.se Telefon 031-29 90 40

Pasted Graphic