Lördagsgodis

Team skota drog en repa på Allt för sjön under lördag eftermiddag. Inte lika tjockt med folk som brukligt, säkerligen tack vare strålande sol i huvudstaden. Vi tog snabbspan på några läckerbitar som vi tycker platsar som lördagsgodis.

Delphia 24 är inte helt purfärsk men lanseras nu för första gången i Sverige. Fyra taggade säljare på plats med glatt humör. Den tekniska beskrivningen är "båt avsedd för kappsegling". 850kg, 7/8 dels rigg, centerbord och gennakerpeke. Ser riktigt kul ut. Mässpris 260.000:-. Eller två för en halv miljon. "Får man en trisslott också?", undrade vi. "Javisst", sa säljarna.
_MG_4487

Omega 10. Ron Holland ritad cruisingbåt för dom som gillar klassiska linjer, enkel segelsättning med stor och fock men samtidig hygglig fartpotential. Det är väl värt att påpeka att skotas wm äger en dylik. Kom till Sverige förra säsongen. Utställningsexet är lite mer hottad i ruffen från Lidköpings Båtsnickeri  än wm´s ex. Den rymliga sittbrunnen skäms inte för sig. Pris: från 700'.
_MG_4416

Tarac är återigen på mässan och vi gillar den fortfarande. Ritad av Håkan Södergren. Och ska nu också vara mer pimpad i ruffen av samma varv som Omegan. Kostar en miljon minus 50 kronor fram till 15 mars.
_MG_4565

Tofinou 8.0 är en riktig fransk räkmacka för dig som inte i första hand tänker praktiskt. "Vem köper en sån här?" frågade vi säljaren. "Den som vill ha något snyggt vid bryggan och reta grannen" blev svaret. Läckra detaljer hela vägen runt. Bara som ett exempel: 50 liters vattentank för dusch i sittbrunn! Kan fås antingen med fällköl eller fast. Även om leksaken kostar 1.2 mille så lär ingen ägare bli besviken. Ett smycke helt enkelt.
_MG_4497

_MG_4576

_MG_4519

_MG_4540

I övrigt slängde vi käft med Isa Munsgård, Fredrik Lassenius, Pia L´Obry, Klabbe Nylöf och lite andra glada gamänger. Våren är kommen!