Tok-kryss till Utö

Team skota insåg inför helgen att här kan man inte sitta still i stan. Det vankades blåkupa (för att citera wm) och friska härliga vindar i skärgården. Men! Vi har ju ingen båt för tillfället, någon av oss. Några snabba samtal senare så var saken biff. Per Hansson har lånat wm´s båtplats på Bullandö (i väntan wm´s nya Ron Holland ritade låda) och bjussade tillbaka med att låta undertecknade lufta sin halvhottade Lotus, vid namn Hala. Målet var givet. Utö har som bekant (??) skärgårdens bästa limpa.... och inte minst partaj på Värdshusets Bakficka. Dessutom var två skota hangarounds på väg dit i en Delta 25 (typ tenderbåt).

Vicken supersegling! Upp med töjen och rätt ut på Nämdöfjärden. Mumma för att seglingsfantaster. Hala ångade på och team skota njöt i fulla drag. Vi passerade Husarn och tog farleden närmast ost om Ornö, trots bonnkryss. När vi närmade oss Mysingen började det bralla på rätt ordentligt och wm drog på sig sjöställsbrallorna. skotas red tog på en tröja, segling ska utföras med kortbrallor. Plötsligt fanns ingen annan båt på fjärden, förutom en seglare som försökte gå för motor mot sjön, och snabbt blev omseglad av Hala. Rätt på målet mellan pjukkobbarna och tjoho in i södra hamnen (bredvid Deltan).

Eftersom det finns en krog vid namn Seglarbaren på Utö, kändes det rätt för dagen. Middagen var dock en besvikelse och slutnotan innehöll 100:- spänn för vatten. 25 kronor glaset för kranvatten. Därför beslöt vi att inte dricka mer vatten denna kväll. Efter att ha inspekterat Deltan var vi redo på Värsan och Bakfickan. Sen seglade vi hem på söndagen. Medvind och med mungiporna uppåt. Tack Per Hansson och Lotusen Hala.

johankamera
Medvind hem från Utö. skotas wm filmar. Det är inte reds målade tånaglar nere i högra hörnet.

några omgivningsbilder från lördagen...

Pasted Graphic

Pasted Graphic 1

Pasted Graphic 2

Pasted Graphic 3