NYHETER, FAKTA OCH LITE SKVALLER OM SVENSK SEGLING


Team skota.se: Allan Förberg är redaktör och Johan Granath är webmaster.
Rollerna fördelar sig ungefär som rorgängare och navigatör.

Pasted Graphic

Allan brukar stolt beskriva sina seglingsmeriter med att han hängde i rufftaket redan som tremånaders, och kunde segla innan han kunde simma. Det säger rätt mycket om hur sen han var med att bemästra vattenkonster. Efter Optimisten (vi försöker hoppa över att han seglat Stortriss MK2) så bar det av i en Neppare inköpt av Efterlyst`s programledare Hasse Aro. Båten är nog fortfarande efterlyst... Därefter blev det Mälar 22:a. Den kostade 4.000:- och var inte värd ett öre mer. Båten hette Vandy, vilket Allan döpte om till Vinnar-Vandy. Alla andra kallade henne för Virus-Vraket. Allan vann en buckla: Riddarfjärdsregattan 1991, efter en osannolik ytterkurva i tokbleke. Därpå följde "världens längsta A22:a": 13.28 meter Rayona. Hon finns numera i Frankrike. Och Allan är tillbaka vid ruta ett, och har nu en Optimist: La Dolce Vita, som han fick av sina glada kamrater när han fyllde jämnt. Dom största seglarmeriterna återfinns dock via yrket som TV producent, vilket innebär att han åkt runt med ett gäng kräksjuka proffs i Sydney-Hobart, och brutit masten med Mange Olsson på Gotland Runt i trimaranen Gore-tex. Allan har skrivit ett antal artiklar för tidningen Segling.

Johan är född och barnvagnad på skutan Amalia och är kusin med djupkurvedykaren Lars Granath på Hydrographica, som förser omvärlden med relevanta sjökort. Han började också sin karriär i en Optimist, som farsgubben satt ihop efter en byggsats från Finessa i Vagnhärad. I Johans båtstall har sedan 2 st. Moth jollar, en Laser, en M22 och en M30 passerat revy. Johan och Allans vägar korsades i Mälar 22 klassen där Johan har tre SM-silver (en som rorsman, två som gast). En av Johans främsta meriter är att han överlevde 6mR VM i Cannes, endast genom att ösa som en tok när vind- och vågförhållanden vida översteg vad båttypen mäktar med. En annan klassiker är när Mr Granath gjorde entré i Carreraklassen. Genom Johans vighet på fördäck fick hela besättningen yogurt i nyllet vid en mindre lyckad spinnakersättning. Björn Hansen lär ha varit en av dom träffade. Numera får han gröt på bordet genom att tillverka obegripliga system för ett stort svenskt telecom företag. Johan väntar inför säsongen 2008 på en Omega 10 metre - idog vårrustning är inte hans hemmabana. Johan tycker att Augustimånen är nåt som alla borde ha seglat innan sydvästen läggs på hyllan.

allannokia_web
/Allan Förberg
Redaktör
Maila Redaktörn


FAKTA:

Pasted Graphic 1
skotas redaktör och webmaster kör båda med Apple/Mac. Sidan upptar nästan 2GB och snurrar under FreeBSD på Loopia webbhotell. skota gick under 2008 på fullvarv och spottade ur sig information som aldrig förr dvs lite över 0,32TB, fördelat över nästan 310k besök - Tack för besöket, kom gärna igen! Media lagras på ett one.com hotell under domänen skota.be - vi avråder dock att länka till denna domän då vi kan flyttade detta data när som helst. HTML kod genereras av RapidWeaver och uppfyller W3C standard. Det ska göra att ingen bör ha problem med att surfa runt på skota. Om ni mot förmodan stöter på problem, kontakta webmaster.

Webmaster Johan som har tagit de flesta bilderna i Galleriet använder en Canon 40D samt div. långa och korta gluggar. Redaktör Allan kör en 30D. När red. klipper video blir det med Avid DV Xpress PRO - wm nöjer sig med en vattentät Panasonic SDR-S10 och Final Cut Express.

Vi försöker aktivt efterleva upphovsrätts och copyright lagar dvs vi publicerar inget material som vi inte har tillstånd till. Bilder eller video som inte följs av specifik upphovsrättsinformation ägs av skota.se. Vi förväntar oss också att ingen använder material från skota utan tillåtelse.

Här kan du läsa lite om hur man surfar bäst på skota.se.

skota är ingen blogg och skota skrives med gement s - för alla som vill ha koll :) - skriver man sen skota i orange text, ja då har man superkoll :-D

8826e22765cfb7e174d446be73b44c54
/Johan Granath
Webmaster
Maila Webmaster


Pasted Graphic

Alla bilder på skota.se där fotografens namn inte är nämnt tillhör skota.se.
Bilder får ej användas utan tillstånd av skota.se

Nämnda varumärken tillhör respektive ägare och dess användning är endast av redaktionell natur.