Comments Feed

Glidarjobb!!!

Synd och skam att skotas semester börjar ta slut. Här kommer ett erbjudande från yachtjournalisten Curre Gelin, och nu får vi se om vi är rätt forum:

"Skota är kanske inte rätt forum, men försöka duger.. Via lyckliga omständigheter ska X-35:an Audi R8, känd från Gotland Runt och skidtjejernas skarpa insats, vara med på Tjörn Runt 2009. Men. För det behövs en transportbesättning. Så om någon i Skotas stora krets känner för läcker segling Saltis-Stenungsund e de bara å ringe. Hälsar: Curt Gelin 0704381457

Pasted Graphic

Lyckans ost

Ibland tycker vi själva att vi är lite för kappseglingsorienterade. Sommarens lyckostar är alla som äger, lånar eller hyr en segelbåt och ger sig ut i skärgården. Det är högtryck av sällan skådat slag och ganska proppat i favorithamnarna, men det finns ändå gott om klippor om man vill vara själv. Inte ens algblomningen kan stoppa den euforiska glädje som spridit sig. skota tycker att det är värt att uppmärksamma några av er som bara glider runt. Att jollen som dinglar efter båten sänker farten. Att fendrarna hänger ute. Att skotningen inte är perfekt. Vad spelar det för roll. Ni är alla lyckans ostar. Skota och njut. Redaktörn börjar jobba måndag morgon. Avundsjuk. Bara så att ni vet.... Den sista semesterdagen firades med att knäppa några bilder på väg in till storstan. Imorrn åker jag tunnelbana. Skulle hellre skota!

ost1

ost2

ost3

ost4

ost5

ost6

ost7

ost8

ost10

Tok-kryss till Utö

Team skota insåg inför helgen att här kan man inte sitta still i stan. Det vankades blåkupa (för att citera wm) och friska härliga vindar i skärgården. Men! Vi har ju ingen båt för tillfället, någon av oss. Några snabba samtal senare så var saken biff. Per Hansson har lånat wm´s båtplats på Bullandö (i väntan wm´s nya Ron Holland ritade låda) och bjussade tillbaka med att låta undertecknade lufta sin halvhottade Lotus, vid namn Hala. Målet var givet. Utö har som bekant (??) skärgårdens bästa limpa.... och inte minst partaj på Värdshusets Bakficka. Dessutom var två skota hangarounds på väg dit i en Delta 25 (typ tenderbåt).

Vicken supersegling! Upp med töjen och rätt ut på Nämdöfjärden. Mumma för att seglingsfantaster. Hala ångade på och team skota njöt i fulla drag. Vi passerade Husarn och tog farleden närmast ost om Ornö, trots bonnkryss. När vi närmade oss Mysingen började det bralla på rätt ordentligt och wm drog på sig sjöställsbrallorna. skotas red tog på en tröja, segling ska utföras med kortbrallor. Plötsligt fanns ingen annan båt på fjärden, förutom en seglare som försökte gå för motor mot sjön, och snabbt blev omseglad av Hala. Rätt på målet mellan pjukkobbarna och tjoho in i södra hamnen (bredvid Deltan).

Eftersom det finns en krog vid namn Seglarbaren på Utö, kändes det rätt för dagen. Middagen var dock en besvikelse och slutnotan innehöll 100:- spänn för vatten. 25 kronor glaset för kranvatten. Därför beslöt vi att inte dricka mer vatten denna kväll. Efter att ha inspekterat Deltan var vi redo på Värsan och Bakfickan. Sen seglade vi hem på söndagen. Medvind och med mungiporna uppåt. Tack Per Hansson och Lotusen Hala.

johankamera
Medvind hem från Utö. skotas wm filmar. Det är inte reds målade tånaglar nere i högra hörnet.

några omgivningsbilder från lördagen...

Pasted Graphic

Pasted Graphic 1

Pasted Graphic 2

Pasted Graphic 3